Josep Grau

L’aventura de fer vi

Josep Grau Viticultor és el gran projecte de vida de Josep Grau, un retorn al camp que el va veure néixer i amb el qual ha emprès un nou camí, recuperant una energia que no havia trobat en d’altres llocs ni amb d’altres projectes.

Fa els vins que li agraden. D’estil allunyat de modes, gustos de prescriptors o tendències, i busquen una autenticitat profunda i molt llegada a l’essència: està convençut que es pot fer un excel·lent vi amb molt poc, sense artificis i respectant el llenguatge natural de la vinya.

LA VINYA

Vinyes que transmeten emoció

Cada una de les vinyes que hem anat sumant al projecte té la seva pròpia personalitat i es treballen com el tresor que constitueix per al celler: respecte màxim a la planta, ecologia, conservació de la biodiversitat i mantenint la seva puresa. Tota la vinya la treballem en ecològic i fem també algunes tasques d’agricultura biodinàmica.

Al celler, apostem per mimar el raïm de la mateixa manera que quan està a la vinya. Mirem de preservar el missatge de la terra, d’aquestes vinyes singulars, cadascuna amb una personalitat pròpia i forjada a través del temps i el treball.

ELS CELLERS

El primer pas: Montsant, a la recerca de l’essència

Fou a la comarca de Priorat on vàrem trobar el motiu per començar aquest projecte, primer, observant, i després, el 2003, comprant la primera vinya al municipi de Capçanes, a la DO Montsant.

La diversitat de sòls i territoris en aquesta zona, va ser el que ens va atreure pel potencial que ofereix per elaborar vins diferents. Amb el temps, vàrem anar incorporant finques que anavem adquirint de viticultors que ja no es volien dedicar a la vinya, principalment vinyes velles plantades amb garnatxa i carinyena.

Priorat: la culminació d’un somni

Priorat és la joia de la corona, el començament d’una nova aventura, amb la mirada posada en extreure la màxima expressivitat de cada parcel·la.

Atrets per aquest magnetisme i amb la vocació de fer vins de classe mundial, vàrem començar el 2016 comprant una casa del segle XVII a Gratallops i sis hectàrees de vinya dividides en quatre parcel·les, amb les quals vàrem posar en marxa un nou projecte per elaborar vins fonamentats en la finor i la delicadesa, un estil que és marca de la casa.

La vocació pels vins autèntics, despullats de qualsevol additiu i aferrats a la vinya és el que ens defineix: respecte per la natura, vins sincers, amb identitat del territori i capaços de transmetre la força del paisatge.